Плов в пост


Постный плов – 5 рецептов

Приготовьте постный плов, если хотите не отказывать себе в любимых блюдах на время воздержания от мяса. Дополнительный плюс блюда в том, что оно менее калорийно, чем традиционный плов. В то же время оно вкусное, а вы можете проявить фантазию – сделать его более сладким или добавить грибы, нут или обжаренные овощи.

Лучше плов готовить в казане. Благодаря равномерному нагреву, он позволяет полностью пропарить рисовую крупу. При этом важно соблюдать главное правило приготовления плова – не открывать крышку казана и не перемешивать рис в процессе.

Обычно овощи режут крупными кусками. Но если вы решили приготовить плов в сковороде, то нарезайте морковку мельче, иначе она может не провариться.

В этой подборке представлены и необычные рецепты плова – с капустой и с нутом. Если вы ищете необычное блюдо для поста, то они точно подойдут.

Постный плов с грибами

Вы можете добавить в плов лесные грибы (сушёные или свежие) или шампиньоны. В этом случае от специй лучше отказаться, чтобы не перебить грибной аромат. Дополнить состав блюда можно несколькими дольками чеснока и репчатым луком, а после приготовления посыпать небольшим количеством свежего укропа сверху.

Ингредиенты:

  • 300 гр. риса;
  • 300 гр. грибов;
  • 1 луковица;
  • соль;
  • 3 чесночных зубца;
  • растительное масло.

Приготовление:

  1. Нарежьте грибы пластинками, а лук кубиками.
  2. Обжарьте грибы с луком на небольшом количестве масла.
  3. Рисовую крупу промойте, уложите в казан. Залейте водой – она должна покрывать рис.
  4. Добавьте грибы с луком.
  5. Чесночные дольки разрежьте на 3-4 части, добавьте в рис.
  6. Накройте крышкой. Выставьте сильный огонь. Как только рис закипит, убавьте мощность плиты до минимума и варите под закрытой крышкой еще 20 минут.

Постный плов с овощами

Вы можете добавлять абсолютно любые овощи к рису. Болгарский перец, лук и морковь делают блюдо похожим на итальянское ризотто. Но технология приготовления плова сохраняет крупу рассыпчатой и делает рис сочным.

Ингредиенты:

  • 300 гр. белого риса;
  • 1 болгарский перец;
  • 1 луковица;
  • 1 морковь;
  • соль;
  • чёрный перец;
  • 3 чесночных зубца;
  • зелень укропа;
  • растительное масло.

Приготовление:

  1. Морковь нарежьте крупными пластинками. Лук нашинкуйте полукольцами – они не должны быть тонкими. Перец нарежьте дольками.
  2. Порубите мелко зелень укропа.
  3. Налейте масло в разогретую сковороду. Опустите овощи в кипящее масло. Обжаривайте в течение 5-7 минут.
  4. За 2 минуты до готовности добавьте укроп и поперчите.
  5. Рис промойте. Уложите в казан. Залейте водой, чтобы она покрывала полностью крупу.
  6. Добавьте обжаренные овощи и разрезанные на 3-4 части дольки чеснока. Посолите.
  7. Накройте казан крышкой. Доведите рис до кипения на сильном огне.
  8. После закипания убавьте мощность плиты до минимальной. Оставьте готовиться на 20 минут. Выключите плиту и дайте плову настояться под закрытой крышкой еще 5 минут.

Постный плов с сухофруктами

Сладкий плов очень хорош на завтрак или восполнить им недостаток сладостей в рационе. В рецепте указано сочетание разных сухофруктов, но вы можете добавлять только те, которые вам нравятся. Такой готовый плов можно сверху перед подачей посыпать дроблёными орешками.

Ингредиенты:

  • 300 гр. белого риса;
  • 50 гр. кураги;
  • 50 гр. чернослива;
  • 50 гр. изюма.

Приготовление:

  1. Сухофрукты промойте, залейте горячей водой. Оставьте на 20 минут.
  2. Рис промойте, уложите в казан, залейте водой – она должна полностью покрывать крупу.
  3. Добавьте вымоченные сухофрукты. Накройте казан крышкой и поставьте закипать на сильный огонь.
  4. Как только крупа закипит, убавьте мощность плиты до минимума и варите плов ещё 20 минут.
  5. По истечении времени выключите плиту и дайте плову настояться 5 минут под закрытой крышкой.

Постный плов с нутом

Нут делает блюдо сбалансированным по питательным элементам. Такой плов надолго насыщает, а специи и нут придают готовому рису восточный колорит. Ароматный и вкусный плов сочетается с овощными салатами.

Ингредиенты:

  • 250 гр. белого риса;
  • 0,5 стакана нута;
  • 1 морковь;
  • 1 луковица;
  • 1 ч.ложка куркумы;
  • соль;
  • щепотка паприки;
  • растительное масло.

Приготовление:

  1. Нут залейте горячей водой, оставьте на пару часов отмокать. Меняйте воду по мере её остывания.
  2. Морковку нарежьте крупными кусочками, лук нашинкуйте полукольцами.
  3. Обжарьте овощи в раскалённом масле. Налейте воды, добавьте нут. Добавьте паприку и куркуму. Тушите смесь 15 минут.
  4. Рис залейте водой и промойте, уложите в казан и залейте водой – она должна покрыть крупу полностью. Добавьте смесь из нута и овощей, посолите. Перемешайте.
  5. Накройте казан крышкой, поставьте на сильный огонь и доведите до кипения.
  6. Как только крупа закипит, не снимая крышку, убавьте мощность плиты до минимума и оставьте плов вариться на 20 минут.
  7. Снимите с плиты, дайте ему настояться под крышкой в течение 10 минут.

Постный плов с капустой

Насыщенный по вкусу плов получается с томатной пастой. Капуста придаёт сочности, а пряный аромат вызывает аппетит и делает блюдо невероятно вкусным.

Ингредиенты:

  • 200 гр. белого риса;
  • 400 гр. капусты;
  • 2 ст.ложки томатной пасты;
  • 1 луковица;
  • Петрушка;
  • зелёный лук;
  • щепотка кориандра;
  • соль;
  • растительное масло.

Приготовление:

  1. Тонко нашинкуйте капусту. Лук с морковкой нарежьте кольцами.
  2. В разогретое масло высыпьте лук и морковь. Обжаривайте 3 минуты. Добавьте капусту. Налейте немного воды, добавьте томатную пасту.
  3. Всыпьте кориандр и перец. Немного посолите. Не забывайте, что в пасте содержится соль, старайтесь не переборщить.
  4. Добавьте рис, накройте крышкой. Тушите до закипания на среднем огне.
  5. Как только вода закипит, убавьте мощность плиты. Не открывая крышку, оставьте плов вариться на 20 минут.
  6. Снимите сковороду с плиты. Крышку не снимайте. Дайте плову настояться ещё 10 минут.
  7. Перед подачей посыпьте мелко рубленой зеленью.

Во время поста вы можете не отказывать себе во вкусных блюдах. Грибы и овощи восполнят недостаток мяса в плове, создают не менее вкусное блюдо. Такой сытный гарнир отлично сочетается с салатами и придётся по вкусу любому, кто ценит время в приготовлении обеда.

Pilaf de post cu ciuperci, reteta simplea, ieftina si rapida

Pilaf de post cu ciuperci, reteta simplea, ieftina si rapida, уход за лицом за 30 минут. Cum se face pilaful de post cu ciuperci, reteta veche, reteta video, reteta pas cu pas, cea mai buna reteta de post cu ciuperci.

Pilaf de post cu ciuperci, reteta simplea, ieftina si rapida
Pilaf de post cu ciuperci, reteta simplea, ieftina si rapida

Ce poate fi mai usor de facut, decat un pilaf? Ce mare inginerie, o sa-mi spuneti? Uite ca e o mare inginerie, это Chira socoteala si cu pilaful, cu nu oricine o brodeste asa cum trebuie.

Pilaful are tabieturile si motocurile lui, dragilor, trebuie descantat si alintat, trebuie folosit orez bun, cu bobul lung si parfumat, sa fie spalat in cateva ape, pana ramane limpede ca privirea celease fe marito de frumo. Radeti voi, d-apai nu-i lucru de saga, ba chiar deloc. 🙂

Cum se face pilaful perfect ca sa ramana bob cu bob am scris aici. Cititi si bagati la cap, ca nu va spun de 2 ori, neicusorilor!

Pilaful eo mancare iubita la mine in familie, fac pilaf cu carne de pasare , pilaaf cu carne de pasare , pilaaf cu carne de pasare , плов cu ciuperci, винете, довлецей, cu de toate… si ardei ? E simplu si ieftin, darantastic de gustos.

Vedeti retetele mele de pilaf aici, ca aveti de unde alege 🙂

Si pentru ca azi am facut плов cu ciuperci, mai are rost sa va spun cat de gustoase sunt ciupercile si ca le gatesc in fatesc? Compot de ciuperci n-am facut, dar nu ma provocati ca nu se stie 🙂 В остальном факсармале, токанит, закуска, ардеи умплути, руладе, точитура, чулама си мульте альте бунатати.

Aici gasiti retetele mele cu ciuperci.

Cam asa arata:

Sarmale de post cu ciuperci si varza, reteta Traditionala moldoveneascaTocanita de ciuperci cu mamaligutaCiuperci umplute, la gratarSupa crema de ciuperci

9000 9000

000

9000

, reteta simplea, ieftina si rapida Pilaf de post cu ciuperci, reteta simplea, ieftina si rapida

Pilaf de post cu ciuperci, reteta simplea, ieftina si rapida

Рейтинг 5.0 из 3 отзывов

Durata Preg .:

Durata gatit:

Всего:

Pilaf de post cu ciuperci, reteta simplea, ieftina si rapida, care se лицо через 30 минут. Cum se face pilaful de post cu ciuperci, reteta veche, reteta video, reteta pas cu pas, cea mai buna reteta de post cu ciuperci.

Ingrediente

  • -500 г ciuperci
  • -2-3 linguri otet sau zeama de lamaie
  • -250 г orez cu bobul лонг
  • -1 ceapa
  • -jumatate ardei gras
  • -1 morcov mic
  • -3-4 linguri de ulei
  • -1 lingura de marar sau patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • -750-800 мл апа

3.5.3229


Cum se face Pilaful de post cu ciuperci

Puteti citi reteta scrisa dedesubt sau sa treceti la reteta video aici:

Uleiul si ceapita se 4-5 минут, аместек и меру. Doar cat devine ceapa sticloasa si capata dulceata, nu mai mult. Se pun ciupercile taiate felii si o lingurita de sare, apoi se lasa timp de 10 minutes, cat sa se inmoaie.

Ciupercile eu le curat in felul urmator: le tai codita cu pamant, apoi le spal la jet de apa, Rapid, si le las la scurs.Nu le curat pielita, dar le spal bine de tot pamantul de pe ele.

SFAT:

Ca sa nu se innegreasca la gatit, las ciupercile in apa cu 2-3 linguri de otet sau zeama de lamaie cat timp tai ceklelalte legume-cam 10 минут. In felul acesta, vor ramane albe si frumoase 🙂

Mai departe, se adauga peste ciuperci si ardeiul grasi si morcovul, taiate cubulete si 200 ml de apa, se pune Capsule si se lasa sa fiarba cananda scanda.

Nu se calesc morcovul si ardeiul gras pentru ca va colora pilaful in rosu-portocaliu.

Cand legumele s-au inmuiat, se adauga un varf de lingurita de piper proaspat macinat, inca 1 lingurita de sare si orezul. Se amesteca usor cu o lingura, apoi se pune capul. Se lasa sa fiarba timp de 10 minutes din momentul in care da in clocot, apoi se opreste focul.

Se acopera vasul cu un servet gros peste Capsule si se lasa asa, acoperit. Orezul se va umfla in voie si vom obtine un frumos orez bob cu bob.

ATENTIE !!

Nu se mai amesteca deloc cu lingura в плове! Se sfarama tot si veti obtine un terci delicios 🙂

Dupa 20 минут, se ia Capsule, se presara cu verdeata proaspat tocata si se servete.

Cat de bine arata! Iar mirosul este fabulos, pur si simplu fabulos! 🙂

Cu o salata de sezon alaturi, chiar ca nu mai avem nevoie de nimic altceva. Se poate servi asa, ca fel de baza sau ca garnitura alaturi de peste sau carne de orice fel.

Cand am musafiri, eu pun un platou cu Pilaf de post cu ciuperci, reteta simplea, ieftina si rapida pe masa, de la inceput, alaturi de celelalte aperitive.Fiecare se serve cand si cum doreste 🙂

Nu uitati ингредиент секрет: presarati din belsug cu multa dragoste si cu un strop de bunatate! 🙂

Pofta buna!

Daca v-a placut, spuneti-va parerea si distribuiti in retelele sociale:

.

De post cu pilaf - 6 reete

  1. Rețete
  2. Retete de post

6 rețete

(108 voturi), (22),

Felul Principal Ușor 15 мин 30 мин

Состав: 300 гр орез 2 morcovi 3 cepe mici sau una mare o felie de radacina de telina 1 ardei gras 2 rosii patrunjel verde sare si lupi dupi...

(232 voturi), (27), (120)

Felul Principal Foarte ușor 20 минут 20 минут

Ingrediente: 1 cana orez 4 cani apa 2- 3 ling ulei 2 cepe 1 morcov 1 gogosar rosu ciuperci sare, piper ...

(16 voturi), (2), (9)

Felul Principal Foarte ușor 20 мин. 15 мин.

Состав: 1 cana orez 2 1/2 cani supa de carne patrunjel verde tocat 2 linguri ulei...

(4 voturi), (1), (2)

Felul Principal Foarte ușor 30 минут 20 минут

Ingrediente: 1 ceapa 2-3 cartofi 150- 200 г маслина 2 cani cu orez -delikat, cimbru si patrunjel ...

(6 voturi), (5)

Felul Principal Foarte ușor 30 мин 20 мин

Состав: 250 г софрана / сафрана 300 г mazare o lingura de patrunjel taiat marunt un litru de supa Vegetala 1/2 ceapa 4 linguri de ulei parme...

(261 вотури), (20 комментариев)

Mâncărurile de post sunt foarte sănătoase i sănătoase представляет собой и полезный элемент организма, который помогает устранить токсинелин в организме. Legumele, fructele i cerealele constituie baza produselor de post gătite în casă sau cumpărate.

(18 voturi), (1), (3)

Felul main Foarte ușor 15 минут 20 минут

Ingrediente: o cana de 250 ml cu orez; 2 белых гриба; 2 моркови; 200 гр.boabe de porumb ulei pentru calit; карри, саре, пайпер .... 900 15.

Плов де орез ку карне де пу

Абракадабра! Acesta nu este un simplu плов. Cu condimentul adobo am facut dintr-o mancarica aparent banala, una delicioasa de-ti lingi degetele, farfuria si tigaia, cum ar zice o prietena. Si tineti cont pilaful e facut cu piept de pui, una dintre cele mai lipsite de gust parti ale puiului ...

Data viitoare vreau sa inlocuiesc 250 мл apa cu bere, ce ziceti?

1 piept de pui (около 700 гр)
1 ceapa mare
1 ardei gras (preferabil rosu pentru culoare)
1/2 legaturica patrunjel
1/2 conserva rosii (sau 1 lingurita pasta rosii)
300 гр орез
mazare (proaspata sau congelata; необязательно)
2 языка + 1 приправа lingurita rasa adobo
7 linguri ulei de masline
sare

Portii: 6

Preparare
Pilaf de orez cu carne de pui

  1. Se taie pieptul de pui cuburi mai marisoare.Se presara peste ele 2 linguri condiment adobo, se amesteca bine, apoi se toarna 2 linguri de ulei si se maseaza carnea pana e bine acoperita. Это ледяной пирог с морским макаром 2 или sau peste noapte.
  2. Se incing intr-o tigaie larga si mai inalta 5 linguri de ulei de masline. Se pun bucatile de pui в el si se prajesc pana se schimba culoarea, amestecand rar, sa se faca cuburile pe toate partile. Se scoate carnea din tigaie si se tine la cald.
  3. In uleiul ramas, se calesc ceapa, ardeiul si patrunjelul tocate foarte fin.Cand s-au inmuiat se adauga rosiile strivite cu furculita si o cana de apa (sau pasta de rosii dizolvata intr-o cana de apa). Se aduce totul la fierbere si apoi se pune puiul inapoi в tigaie. Se adauga si 1 lingurita de sare. Se fierbe totul cu capacity, la foc mediu, pentru 15 минут.
  4. In acest timp se pune la fiert 1 l de apa (сау супа де пуи дака авети).
  5. Se adauga orezul, mazarea, 1/2 lingurita sare si 1 lingurita rasa condiment adobo in tigaie, se amesteca bine ca sa se distribuie uniform orezul, apoi adaugam apa fiarta.Se fierbe la foc mic pana orezul e fiert al dente (nu trebuie sa fie moale de tot), камера 15 минут. Rar, treceti cu lingura pe fundul tigaii ca sa nu se lipeasca orezul. Opriti focul.
    * cantitatea de apa si timpul de fierbere depinde si de tipul orezului folosit, asa ca e bine sa verificati si ambalajul si sa urmati Instructiunile referitoare la acestea.
  6. La final, pilaful trebuie sa mai aiba putin lichid deasupra (vezi poza 6), asa e perfect. Puneti Capsule Pe tigaie si lasati cam 15 минут в течение всего времени, чтобы получить доступ к нему, орезул се ва маи умфла си ва фи факс с треском.

.

Плов - Retetele utilizatorilor LaLena.ro

Ingrediente

Орез - bob rotund

100 г

Ceapa galbena

1 баксы

слюда

Ardei capia rosu

1 баксы

Ulei de floarea soarelui

50 мл

Boia dulce, piper negru, sare

1 лигурит

dupa gust

Паси де урмат

1

Pregătim ингредиентеле: spălăm și curățăm legumele, măsurăm orezul.

2

Punem orezul într-un vas cu apă Rece.

3

Tăiem mărunt ceapa i ardeiul, morcovii rondele.

4

Punem pe foc un ibric cu apă.

5

Punem la călit (într-o cratiță cu ulei) ceapa.Adăugăm și boiaua dulce.

6

După un minut, adăugăm și ardeiul și morcovii deja tăiați.

7

Până stau la călit vreo 7-10 минут, mai spălăm și schimbăm apa de pe orez.

8

Adăugăm puțină apă fierbinte (din ibric) peste legumele călite (от 2–3 ориентирования на 7–10 минут - să se fiarbă de jumătate morcovii).

9

Adăugăm orezul peste legumele semi-fierte, adăugăm și sarea, apoi completetăm cu apă fierbinte cât să acoperim orezul din cratiță.

10

Lăsăm totul să fiarbă vreo 18-20 минут, timp în care adăugăm din când în când (atunci când vedem că scade) apă fierbinte.

11

Verificăm dacă s-a fiert bobul de orez.

12

Adăugăm piperul, amestecăm și mai lăsăm 1 minut.

13

Stingem focul și totul e gata. Se poate servi cu ceva carne sau doar cu murături. Poftă bună!

Поговорите: 300 грамм (3-4 порции)

Timp de preparare: 50 мин

Уточните: усор

Общий временной интервал pregatire: 50 мин

Публикации данных:

Примечание: 5 (2 вотури)

.

Смотрите также


Поделились рецептом